BIG HARE - EVENING RITES (BP062) - 6 track 10” white vinyl


BIG HARE klinkt als: hypnose, snoepgoed, smeltende wenkbrauwen, lucide dromen, afgehakte discoballen en verborgen regenbogen. Big Hare mengt knoppen met caleidoscopen, stem- met geluidsbanden, toeval met fantoompijnen en dit mengsel stolt tot hete was in je oor.


electro / triphop / eclectic


bighare.org

© Blowpipe 2000-2024

BIG HARE - TAHITI (BP080) - single digital


made for the airwaves & silverscreen


sleeve photo: Eder Linnenbank


in competition & awarded

@ http://www.iactivemovies.com/utrecht48mvp/

- best editing

- nr.1 Public Choice at NFF 2014

  1. -3voor12/Utrecht:  best video


credits:

regie: Gino Ragueb, Jacco Gaillard - concept: Gino Ragueb - coproductie: Drona Soekram -

camera: Eder Linnenbank - edit: Gino Ragueb - SFX: Jacco Gaillard


special thanks:

Westelijk Handelsterrein, Buitenlandse Zaken reisbureau, Restaurant Rokkaa,

Kuba Szutkowski, Richard Korb, Ruud van Opstal

BIG HARE - HASYAYOGA (BP092) - CD album BIG HARE is een naam die bij velen in de Lage Landen verkeerde associaties oproept. Donzig, aaibaar, maar groot. Een diertje dat je graag op schoot neemt, maar die toch te groot blijkt om in een  kooitje te proppen. Niet te vergeten de tandjes: die zijn ook een slag groter dan bij een gemiddelde konijn. Bijten zo je kabels door!

Kortom: een naam die bij velen knuffelige trekken oproept (zeker bij het damesvolk), maar soms met alle gevolgen van dien. De jongens van Big Hare liegen er niet om: die aaibare donzigheid is in het leven geroepen om je hersenpan binnen hun kooitje te trekken, waar je vervolgens tot voer wordt vermalen. Want zelfs als je mee staat te deinzen op hun verslavende tunes, ze dringen je psyche binnen en laten er een ravage achter. En je blijft om meer smeken...

Om aan zo'n grote psychische druk te voldoen, doen de jongens dagelijks aan een goede portie Zazapada Guru Yoga (vertaald vanuit Sankrit als “The Yoga of The Big Hare's Track”). In volksmond beter bekend als Hasyayoga (van het Russische “Hatsjoe!”, oftewel: “Gezondheid!”) Deze vorm van yoga heeft als doel om zelfs de grootste gekken voor de gek te houden, en de heupen van de dames nog verder te openen.

En nu en dan checken ze zichzelf in voor onderhoud bij eén van de inrichtingen in de buurt...

Kortom: dolle boel, met een fijne dosis vakantietunes er doorheen gemixt. Ongeacht welk lichaamsdeel op vakantie gaat, “Tahiti” blijft altijd binnen handbereik voor mensen met een internet connectie! Behalve natuurlijk als je handjes plots afgesneden worden...

Ah, de liefde! De lust! Wie kent dat niet? Lippen die dingen zeggen waar je spijt van krijgt, handjes die plekjes opzoeken zonder een visum, grenzen die plots pontificaal dichtgaan... Tekens der tijden! Oorlogje voeren kan iedereen... maar hoe bemin je een vrouw zonder je handen? Met twee linkerhanden was het al een probleem, maar nu? Wat nu?!

Deze lente weten we meer. Vooral door de zeer intieme Big Hare release-tour die komt, en gaat naar vele plekjes in ons kikkerliefhebbend landje. Ze hebben hun haarballen al achtergelaten bij Tivoli, Roodkapje, Extrapool, Patronaat en Paradiso. Hun bunny-lover groupie meiden volgen ze niezend achterna (vrouwen vermommen hun zwakste plekken immers met de mantel der liefde). Met grote Big Hare hoofdopzetstukken wiegen ze de gretige publiek naar de climax, terwijl het mannelijke duo Tim en Luuk aan knoopjes twerkt en in microfoons psychedelische teksten met grote opwindende dubbelzinnigheid kreunt, steunt, hijgt en kwijlt.

Met intiem bedoelen ze dan ook: nog langer voorspel! Nog grootser uitpakken! Nog meer materiaal! Nog meer improvisatie! Een perfecte soundtrack voor een soort der mensheid die dreigt in oorlogen te verzuipen, want lekker neuken zijn ze door al die seksuele revoluties een beetje verleerd! Zeg maar...

En sinds we allen al van Mars afkomstig zijn, kunnen we er, zeg maar, moeilijk terug.... (ED)

PERS over Hasyayoga

De Subjectivisten: Hasyayoga is een hete schijf om U tegen te zeggen. Hun sublieme muziek neemt je mee naar een andere realiteit die net zo absurd, avontuurlijk als noodzakelijk is.


Yeah I Know It Sucks: Hasyayoga is a perfect case of happy places breaks in a mad sound world that pushes the borders of music, instruments, what’s right and what’s wrong; and is a full escapade of happy experimentalism in a funky format!


Vital Weekly: Funny and sunny, as Big Hare uses all the exotic percussion of their drum machines, the whistles, bells and rattles not many people seem to use these days from their drum modules. It adds more exotic weirdness to Big Hare. In a week with lots of coldness, flue and darkness, this is a most welcome vitamin C(D).


Peek-A-Boo-Magazine: Hasyayoga has a generous portion of Dadaism. The compositions are experimental without being too elitist, because even if the due refuses to do any concessions, the music always will make your hips swing.

BIG HARE - ADULT LIFE  • An Amazon • An Amazon (Elektra rmx) (BP100) - 3track EP digital


"De geneugten van het digitale rijk zijn eindeloos. Vroeger verscheen muziek op een soort veredeld kleitablet van bakeliet of vinyl. Een plaat met slechts twee kanten en een gat in het midden. In de jaren '80 van de vorige eeuw werd deze voorzien van een science fiction-esthetiek, maar veel veranderde er niet. Er was nog maar één kant bruikbaar die werd beschenen met een laser.

Omdat dat toch wel heel erg vet is, bracht Big Hare dit voorjaar een saluut aan dit medium, de compact-disc Hasyayoga. Waarschijnlijk de eerste stap in een nieuwe retro-hype. Nu al blikt het electronica-duo terug op deze mijlpaal door een single uit te brengen met maar liefst 3 A-kanten! Hoe u dit visualiseert mag u zelf weten. Een rondtollende piramide zonder schaduwzijde die door de gewelven van het wereldwijde web vliegt zou slechts één van de opties zijn.


'Adult Life' is de derde single van de dit voorjaar verschenen cd, die deels is opgenomen in een voormalig psychoanalytisch instituut. De surrealistische ambience van dit gebouw is doorgesijpeld in dit nummer. Sigmund Freud zou hierin genoeg aanleiding vinden om Luuk en Tim van Big Hare levenslang op de divan te leggen. Oedipus-complex, penisnijd, castratieangst, het blijven hangen in allerlei fases. Gelukkig was het maakproces van het nummer therapeutisch genoeg en Big Hare is er zeker van dat hun bereikte Verlichting ook afstraalt op de luisteraars. Zelfs de meest hopeloze problemen worden opgelost door deze zonnige zomerhit. Carrière- en relatieproblemen, examenvrees, impotentie, negatieve invloeden en slechte geesten, verlos uzelf van dit alles.

Elektra, een gewaardeerd collega van Big Hare die ook op het Blowpipe label haar platen uitbrengt, bracht de balans terug op deze piramidesingle door een remix van het nummer te maken. Ze verzorgt hierin zelf de stem van de Amazone. 'An Amazon' en de remix van Elektra verhouden zich tot elkaar als Yin en Yang.

'Adult Life' gaat over acteren. Bij het acteren is het belangrijk dat je goed onthoudt dat alles wat je doet slechts een toneelstuk is. Er zijn slechte acteurs die zich hiervan heel goed bewust zijn en daardoor niet langer geloofwaardig zijn, maar ook goede acteurs die hun tragikomedie net iets te serieus nemen. Zij belanden in een vreselijke, onontkoombare waan.

Het opnemen van dit nummer voelde ook als een waan, maar dan een leuke. Big Hare werkte samen met de geniale producer Ronald Straetemans die hun duistere zielenroerselen fris en vrolijk en bovendien met veel gevoel voor efficiëncy op zijn schijf liet belanden.

BIG HARE - SCISSOR DANCE (BP089) - single digital

BIG HARE - LUCKY DIP  • (BP128) - 9 track LP - 180 grams
Recorded, mixed & produced by Big Hare
Mastered by Rinus Hooning

Additional vocals on 'My Camera is Blind' by Chayenne Melanie
Crowd on beginning of This Flavour: Wunderbar @WORM, Rotterdam.
'Plastic Haydn' is a rearrangement of 'Liquid & Lucid' from Evening Rites (2013) by Abel Kroon.
'Meat Me' samples: recorded from the boxing machine at the fair & taken from Google translate.

Album art by Isa van Weert
Photo on back cover by Charlotte Brand
Typography by Cyanne van den Houten

Video credits:
- What Has Been Seen: Sarah Klevan
- New Mask: Love Ekenberg
- Influenzer Influenzer: Apple

Recorded @WORM Sound Studios, Rotterdam and BIG HARE's home studio.


‘Jeder Mensch ist ein Künstler’ zei Joseph Beuys bij wijze van kunstproject, maar inmiddels heeft hij echt gelijk. De moderne mens leeft als een een nomadische eenmans-improvisatieclownsact. Haar in model, verkleedkist mee, en dan applaudisseert er hopelijk wel iemand. Big Hare deelt liever het podium. Je valt minder snel van de showtrap als je jezelf aan iemand vast kan klampen en gedeelde pijn schijnt trouwens halve pijn te zijn.

Als een gezellig Dionysisch koor bezingt Big Hare de dolende zielen. Degene die gastvrij is onder voorbehoud. De provinciaalse bemoeial. De puriteinse genotsvluchteling. Ze spelen een vrolijk wijsje voor de geraamten die één voor één opkomen om het laatste vlees van hun rammelende botten te strippen. De mysticus met een zelf geboorde schedelperforatie. De influencer van wie de invloed aftakelt. De perverseling die obsessies liever niet deelt.

Hun troostende liederen zijn nu ook verkrijgbaar op elpee, getiteld "Lucky Dip" (grabbelton). Want in de grabbelton van het leven kun je beter naar de smoezelige proppen krantenpapier graaien dan naar de prijs die er misschien wel niet ligt. Maak het jezelf ook gemakkelijk en dans met Big Hare.

BIG HARE - EXORCISE  • (BP159) - (DL)

Als je niet traint word je vet, dat weet iedereen inmiddels.

Een andere fijne bijkomstigheid is dat sporten ook goed voor de geest is. BIG HARE wil dit graag in deze tijd van het jaar op een speelse manier uitdragen en hoopt dat iedereen dit nummer binnen no-time zal meezingen en meebewegen.

  

Recorded, mixed & produced by Big Hare
Mastered by Rinus Hooning


Video: A Small Production Company

(Charlotte Brand & Jikke de Gruijter)

En hier zomaar een paar BIG HARE weetjes:

BIG HARE zijn Luuk & Tim, samen hebben ze ‘n fijne neus voor strakke tunes & grooves.

Luister maar:


2021: remix project

2020: single ‘Exorcise’ (BP159DL)

2019: LP ‘Lucky Dip’ (BP128)       

2017: single ‘What Has Been Seen’ (BP104MC)

2016: single ‘Adult Life’ (BP100DL)

2016: album ‘Hasyayoga’ (BP092CD)

2015: single ‘Scissor Dance’ (BP089DL)

2014: single ‘Tahiti’ (BP080DL)

2013: 10” Evening Rites (BP062)

BIG HARE - EXTRATOOL  • (BP171) - (7”)

In the residency series Extratool, Extrapool hands over its sound studio to two musicians or (sound) artists for a few days. They collaborate on two new compositions. At the center of this series is Yuri Landman's range of musical tools: string and percussion instruments on which coloured dots indicate harmonic divisions that deepen and colour the various sounds. From the 8th until the 11th of July 2021 The duo Big Hare (Tim Fraanje and Luuk Ottenhof) created the final pieces of this residency series. Subsequently recording their new work on a tape reel at Willem Twee studios for future use and molding.


music: Tim Fraanje & Luuk Ottenhof

mix: Luuk Ottenhof

BIG HARE is een DADA/synthipop-duo. Inspiratie voor hun bandnaam werd in 2012 gevonden op een shampoofles. Sindsdien produceert BIG HARE een schuimend mengsel van elektronische mantra's, ongemakkelijke geluiden, internetfenomenen, aanstekelijke refreinen en performance art. Ze gaven meer dan honderdtwintig shows in de lage landen.


In 2019 verscheen hun tweede langspeler Lucky Dip, vol troostrijke liederen voor dolende zielen. De mysticus met een zelf geboorde schedelperforatie, de influencer van wie de invloed aftakelt en een provinciaalse bemoeial werden door hen met ongepaste compassie bezongen. Hun laatste single Divine Math / Happy New Human verscheen op vinyl bij Extrapool & Blowpipe. Deze tweekantige single zou je kunnen zien als de medaille van de menselijke vooruitgangsdrang: overmatig cijferfetisjisme enerzijds en bandeloos optimisme anderzijds.


Later dit jaar brengen zij een remix-cd uit van hun neo-neoliberale sport-anthem Exorcise. Ook zal een mysterieuze

live-opname verschijnen op de vierde compilatietape van de Utrechtse drukwerkplaats Kapitaal.

Daarnaast werkt BIG HARE aan een nieuwe plaat die de soundtrack voor een potentiële post-fossiele zonnecultus moet gaan vormen. Ze nodigen het publiek uit om alvast kennis te komen maken met deze nieuwe levenshouding.